Witam !!
Już jestem po sprawdzeniu ilości spalania oleju i wyszło mi 1.06 litra na 1000 km. Sporo

. Powiedziano mi w serwisie, że do wymiany są tłoki, korbowody i coś tam jeszcze ale o odmie mi nic nie mówili. Powiedziano, że ten problem jest prawie w każdym modelu 2.0 TFSI. Jestem umówiony na początku lipca na wymianę i zobaczę co będzie ale jestem zły niesamowicie i następne auto na pewno nie będzie to AUDI., Do tej pory miałem pełne zaufanie do marki AUDI bo to były samochody nie dla każdego i były dobre jakościowo ale teraz nawymyślali modeli nie wiadomo ile i nie przykładają się do jakości jak kiedyś.
Z punku biznesowego dobrze bo jasne jest że zwiększy zyski firmie AUDI ale po co pracować całe życie nad zbudowaniem marki znanej z wysokiej jakości materiałów i bezawaryjności aut i teraz to marnować. Mam wrażenie, że za parę lat na naszych drogach każdy "bolek" będzie miał AUDI bo ładne, ... ale oprócz uroku jest jeszcze wiele innych spraw bardziej ważnych w aucie.
Uważam, że ludzie którzy szukają auta w salonie robią to po to aby za często nie odwiedzać serwisów. A dzieje się odwrotnie.
Podsumowując mój wywód.
Zawiodłem się na marce AUDI i uważam, że oprócz uroku osobistego mojej A5 Sportback nie oferuje ona nic więcej.
Polityka firmy Audi idzie w złym kierunku - no chyba że zmienił się typ klienta do jakiego te auta mają trafiać.
To pisałem ja : szary, zwykły obywatel i posiadacz AUDI. ( chyba nie o to mi chodziło )
POZDRAWIAM WSZYSTKICH
Grzenio...