Autor Wątek: 2.0 TFSI Problem z odpaleniem  (Przeczytany 615 razy)

Offline megabo

  • Początkujący
  • *
  • Wiadomości: 4
  • Rocznik Auta: 2009
  • Rodzaj Napedu: QUATTRO
  • Rodzaj Paliwa: PB
  • Skrzynia Biegów: Multitronic
  • Typ auta: 8T
  • Typ Nadwozia: Cabrio
  • Województwo: Podkarpackie
2.0 TFSI Problem z odpaleniem
« dnia: Październik 30, 2017, 19:37:21 pm »
Witam!
W moim Audi 2.0 FSI jadąc wczoraj na autostradzie z wieksza szybkoscia zapaliła sie kontrolka Engine + EPC, silnik zaczał wibrować i nie chcial za bardzo jechac. Zjechalem na najblizszy parking i zaraz go zgasilem. Po ponownym uruchomieniu zaczal mocno kopcic, duzy smog z rury wydechowej i silnik zachowywal sie jakby nie pracował na wszystkich tłokach. Po kilku minutach proba ponownego rozruchu silnika ale juz nie odpalił. Wiec laweta.
I jeszcze gdy podnioslem maske zasmierdzialo benzyną.
Po zczytaniu VAG-em następujący bład:

2225 - RPM Signal from ECU: No Signal

Po skasowaniu bledu zadnych zmian.

Co by to mogło być? Wtryski, cewka? ten kierunek?
Czy ktos mial doswiadczenia z takim problemem?

Silnik 2.0 TFSI 210 PS, CDNC, skrzynia multitronic. 133 tys km.

Offline megabo

  • Początkujący
  • *
  • Wiadomości: 4
  • Rocznik Auta: 2009
  • Rodzaj Napedu: QUATTRO
  • Rodzaj Paliwa: PB
  • Skrzynia Biegów: Multitronic
  • Typ auta: 8T
  • Typ Nadwozia: Cabrio
  • Województwo: Podkarpackie
Odp: 2.0 TFSI Problem z odpaleniem
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 31, 2017, 10:22:36 am »
Witam ponownie!

Auto dziś zapaliło po dłuzszym kreceniu, ale pracuje nierowno czyli jakby na na wszystkich tłokach.
Kopci i czuc paliwem.
Jakies sugestie?

Offline megabo

  • Początkujący
  • *
  • Wiadomości: 4
  • Rocznik Auta: 2009
  • Rodzaj Napedu: QUATTRO
  • Rodzaj Paliwa: PB
  • Skrzynia Biegów: Multitronic
  • Typ auta: 8T
  • Typ Nadwozia: Cabrio
  • Województwo: Podkarpackie
Odp: 2.0 TFSI Problem z odpaleniem
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 31, 2017, 11:07:24 am »
Odczytałem bład jeszcze raz:

2838 - Fuel Rail/System Pressure: Too Low
P0087 00 096 - Short to Plus

Offline rsha

  • Aktywny klubowicz
  • *
  • Wiadomości: 236
  • Rocznik Auta: 2014
  • Rodzaj Napedu: FWD
  • Rodzaj Paliwa: PB
  • Skrzynia Biegów: Manual
  • Typ auta: 8T
  • Typ Nadwozia: Sportback
  • Województwo: Europa
Odp: 2.0 TFSI Problem z odpaleniem
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 01, 2017, 21:31:46 pm »
Problem z układem paliwowym, a ogólniej, to z systemem dostarczania paliwa/jego ciśnienia. Błąd wywala, gdy ECM wykryje, że jest za niskie.
Może tu być wina syfu w filtrze paliwa, walnięta pompa paliwowa, czujnik.
Udaj się koniecznie do jakiegoś konkretnego mechanika.

Offline megabo

  • Początkujący
  • *
  • Wiadomości: 4
  • Rocznik Auta: 2009
  • Rodzaj Napedu: QUATTRO
  • Rodzaj Paliwa: PB
  • Skrzynia Biegów: Multitronic
  • Typ auta: 8T
  • Typ Nadwozia: Cabrio
  • Województwo: Podkarpackie
Odp: 2.0 TFSI Problem z odpaleniem
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 12, 2017, 16:48:12 pm »
Witam Ponownie!
Przepraszam ze mnie tyle nie bylo ale ciezko z czasem...
Dziekuje za informacje, problem usuniety. Nowa pompa wysokiego cisnienia wymieniona ale teraz cos mi maliwo sie po kolektorze leje i nie wiem skad....
Samochod jednak nie odpala od strzala tylko po dłuzszym kreceniu jakby był zalany..
Jakies sugestie?

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15