Panowie , wracam do tematu, na 19" rotorach auto stoi mi jak terenowka mimo s-linowskiego -10mm zawieszenia, na dodatek tylne koła są schowane za bardzo w błotniku do wewnątrz, zamówiłem 20mm dystanse ale wygląda to jeszcze gorzej, nie dość że bardziej widać szparę między kołem i błotnikiem to ciut za bardzo wystają koła na zewnątrz ;/
wg moich rachunków , fela 19" z oponą 255/35 ma w sumie 49,15 cm średnicy, natomiast 20" z oponą 275/30 ma 51,63 cm średnicy, czyli wychodzi na promieniu ok 1,25 cm różnicy (20" większe) , co zmniejszyło by mi szczelinę między błotnikiem i kołem o te 1,25 cm do akceptowalnego poziomu i na dodatek , rotory 20" mają et 26 a 19" et33 czyli, 20" felgi są o ok 7 mm bardziej wysunięte na zewnątrz (szerokość felgi jest ta sama - 9 cali) , czyli teoretycznie pozbyłbym się problemów wrzucając 20ki czy gdzieś popełniłem błąd w rozumowaniu?
Czy ktoś latał 2,0 tfsi na 20" kołach? Bo większa średnica koła - trudniej to rozpędzić ,większe spalanie i ciekaw jestem czy jest to odczuwalne?