A powiem ci ze juz pare razy slyszalem ze niektore rynki u nektorych producentow sa traktowane bardzo drugorzednie.
A dalatego cytuje fora US bo tam to podstawowy motor w A4 i jest tych aut bardzo duzo i szczerze to nikt tam nie zanotowal spalania pod litr na 1000.Oszem zglaszaja sie luIe ktorym pali litr na 4000-5000 tys.
Do tego do chodzi faktor jak samochod byl dotarty.ja prowdopodobnie odloze obior samochodu na sierpien bo musial bym prawdopodobnie wyjechac z salonu i jechac prosto w trasze.A nie ma nic gorszego jak dotarcie silnika podczas jazdy po autostradzie.I tu tez pytanie jak motor zostal dotarty przez wlascicieli ktorzy maja ponadprzecietne zuzycie oleju.Bo to ze motor jest juz dotary w fabryce to mozna sobie miedzy bajki wsadzic.Zazwyczaj powinno sie to robic przez 2000-3000 tys km spokojnej jazdy najlepiej z wymiana oleju po pierwszym 1000 i jak najwiecej w miescie w pelnym zakresie obrotow.A niestety wiem jak ludzie z kasa docieraja swoje nowe auta 
Wątpię żeby sytuacja rynków i jakości dotyczyła tego silnika w Audi.Że niby gorzej składany?Jakie miałoby to uzasadnienie ekonomiczne dla koncernu?
Gorsze spasowanie tapicerek,gorsza jakość to tak to rozumiem po prostu tańsza produkcja ale to..szczerze wątpię..chyba że zastosowano gorsze materiałowo elementy w silniku..ale wątpię w to..
Wow tu mnie zaskoczyłeś z tym dotarciem.A jakie warunki są lepsze na dotarcie jak nie stateczna jazda na autostradzie?Nie przekraczasz 2/3 obrotów,2/3 prędkości maksymalnej i to przecież idealne warunki.Na dodatek po rozgrzaniu jest 100% smarowania....Toż miasto znacznie gorsze..
No chyba że Turdzi zawsze na autobahnie zajmujesz lewy pas...
Pełny zakres obrotów?No coż wiem ze lubisz auta ale o takiej metodzie docierania to nigdy nie slyszalem.
Nie szukajac daleko instrukcja obslugi auta zaleca zgoła co innego...